EF-huiswerkbegeleiding leerling - Onderwijscentrum Opnij
Selecteer een pagina

EF Huiswerkbegeleiding

EF Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding? Ja, maar dan beter!
Veel huiswerkbegeleiding gaat nog te vaak over huiswerk. Dat is zonde, want als je niet weet hóe je moet leren, dan blijf je vastlopen. Daarom werken wij met deze EF Huiswerkbegeleiding aan je vaardigheden. De vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn op school.

De werkwijze 
We helpen met huiswerk, plannen en het verbeteren van zwakkere Executieve Functies. Via onze speciaal ontwikkelde EF Planagenda en ons EF Werkboek leren wij je goed te leren.

 

P. is trots op zijn aanpak, hij werkte ook in het weekend aan zijn huiswerk, op zijn bureau bord staat iets van ‘wat je vandaag doet, hoef je morgen niet te doen’ en daar houdt hij zich aan.

Ouder

Er staat bij Opnij een team van bevlogen begeleiders, met veel kennis en ervaring op het gebied van EF.

Docent

De procedure

1. Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande button. Zodra wij het formulier binnen hebben, word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

2. Intake

Tijdens het intakegesprek bespreken we waar je precies tegenaan loopt op school. Vervolgens stellen we doelen op waar je ook aan wilt werken tijdens de EF Huiswerkbegeleiding. Deze doelen vormen ook het uitgangspunt van het plan van aanpak (onder deze doelen liggen vaak onderontwikkelde Executieve Functies).

3. Begeleiding

De EF Huiswerkbegeleiding start. Hierin begeleiden we jou met het huiswerk en we gaan aan de slag met jouw opgestelde doelen (ofwel jouw Executieve Functies).

4. Vooruitgang

We houden iedere week jouw ouders op de hoogte van wat er gedaan is. Ook plannen we na een periode een voortgangs-/evaluatiegesprek in.