Heb ik daar wel tijd voor? - Onderwijscentrum Opnij

Heb ik daar wel tijd voor?

Schoolwerk, sporten, gamen, bijbaantjes, afspreken met vrienden en vriendinnen, alles kost tijd. Het lijkt wel alsof wij het met z’n allen steeds drukker hebben. Dat betekent ook dat wij op een efficiënte manier onze tijd moeten indelen. Timemanagement is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je in staat bent je tijd goed in te delen, zodat je weet waar je aan toe bent. Door een inschatting te maken van hoeveel tijd activiteiten kosten, kun je ook een goede planning maken. Deze planning zorgt er uiteindelijk voor dat je wat meer lucht hebt gedurende de dag, je weet namelijk waar je aan toe bent en dat zorgt voor rust in je hoofd.

De Executieve Functie Timemanagement bespreken wij dan ook altijd uitgebreid met onze leerlingen. Wij laten hen oefenen met het inschatten van hoe lang zij ergens mee bezig zijn. Wij maken met hen visueel hoe hun dagen eruit zien en op welke momenten zij verplichtingen hebben en zij dus niets kunnen doen aan hun eigen werk. Op deze manier krijgen zij een duidelijk beeld van hoeveel tijd zij kwijt zijn, maar ook hoeveel tijd zij nog over hebben om te ontspannen. En dit is juist erg belangrijk: door te ontspannen en leuke dingen te doen, zorg je ervoor dat je hersenen beter werken. Hier doe je dus uiteindelijk ook weer je voordeel mee!

Op onze downloadpagina vind je een oefenblad van onze planagenda. Vul deze eens in en koppel aan iedere activiteit een tijdsduur.

Downloads

Kun jij goed inschatten hoe lang je ergens mee bezig bent?

Doutzen Buursma

Voor advies of vragen kan je contact opnemen met mij.

E-mail
info@opnij.nu

Telefoon
06 34 06 37 74