Het team - Onderwijscentrum Opnij
Selecteer een pagina

Het team van Opnij

Maak kennis met het team van Onderwijscentrum Opnij!

Doutzen Opnij

Doutzen Buursma

Directie • EF-expert • EF-onderwijsontwikkelaar • trainer

Mijn naam is Doutzen Buursma en ik ben in 2016 begonnen met Onderwijscentrum Opnij met als hoofddoel: Jongeren motiveren het anders te doen, omdat ze het anders kunnen. Ofwel het ondersteunen en begeleiden van jongeren die op welke manier dan ook vastlopen op school. Dit door in te zetten op de Executieve Functies.

Het is nu mijn missie om EF te implementeren binnen het onderwijs. Want dat is de plek waar het allemaal moet gebeuren.

Dit door middel van het geven van trainingen aan leerlingen, mentoren en docenten, maar ook door het inzetten van onze eigen ontwikkelde EF materialen. Wat zou het gaaf zijn dat we dit allen doen met als gezamenlijk doel: De leerling (opnieuw) succes te laten ervaren op school.

Bjorn Opnij

Björn van den Brekel

Directie • coördinator pitstopplekken • personeelszaken 

Mijn naam is Björn van den Brekel en ik ben 2 dagen per week werkzaam voor Opnij. Gedurende deze dagen geef ik studievaardigheidstrainingen aan kleine groepen leerlingen (de EF- training), geef ik ambulante begeleidingen aan individuele leerlingen en begeleid ik docenten.

​Het werken vanuit de executieve functies vind ik geweldig. Het uitgaan van het goede van de leerlingen en werken vanuit hun intrinsieke motivatie en mogelijkheden past perfect bij mijn levensopvatting. Binnen Opnij streef ik ernaar om leerlingen handvatten te geven die ze gedurende de rest van hun leven kunnen gebruiken.

Anniek Opnij

Anniek Zevenberg

EF-Coach • trainer

Mijn naam is Anniek Zevenberg en ik ben sinds 2019 werkzaam voor Opnij. Tijdens mijn studie Toegepaste Psychologie ben ik erachter gekomen dat het onderwijs een richting is waar ik veel energie uit haal. Positieve psychologie in combinatie met mijn coaching- en trainingsvaardigheden hebben mij tot op heden veel opgeleverd in het onderwijs. Ik vind het belangrijk om met mijn leerlingen op een positieve en motiverende manier te werken aan hun doelen, om ervoor te zorgen dat ze zelfstandiger worden en groeien.

Yvanka Westland

Yvanka Westland

EF-Coach • trainer

 

 

Mijn naam is Yvanka Westland en ik ben in okt 2020 gestart bij Opnij als ambulant begeleider. Ik heb de opleiding sociaal pedagogisch medewerker gedaan en daarna heb ik jarenlang gewerkt in de zorg met jongeren en kinderen met gedragsproblemen. Ik heb altijd veel interesse gehad in werken in het onderwijs. Ik heb nu eindelijk die stap durven maken en de baan gevonden waarin ik onderwijs en mijn achtergrond kan combineren. Ik hoop met mijn kennis van en ervaring in de zorg iets extra’s toe te kunnen voegen aan het team, en andersom veel te leren over het onderwijs van mijn collega’s.

Ik haal veel energie uit het praktisch en doelgericht begeleiden van jongeren, met bepaalde methodieken of strategieen zoals de EF-functies.

Barbara Opnij

Barbara Vink

EF-Coach

Ik ben Barbara Vink. In mijn jonge jaren heb ik onderwijskunde gestudeerd omdat ik graag wilde weten op welke manier kinderen en jongeren leren en hoe ik ze daarbij het beste kan helpen. Inmiddels heb ik ook de Pabo gedaan en sta ik alweer zeven jaar voor de klas in het basisonderwijs.

​Ik zie het als een uitdaging om kinderen en jongeren te ondersteunen bij het succesvol afronden van hun schoolcarrière. Dit doe ik vanuit veiligheid en vertrouwen en door goed te luisteren naar de leerling. Van daaruit zoeken we samen naar een voor deze leerling passende methode om beter te leren leren, te plannen en te organiseren.

Natascha Opnij

Natascha de Ridder

EF-Coach • trainer

Mijn naam is Natascha de Ridder, samen met mijn man en twee tienerdochters woon ik in Den Haag. Al bijna 25 jaar sta ik voor de klas. In het basisonderwijs ben ik begonnen in de onderbouw, via de middenbouw doorgegroeid naar de bovenbouw en uiteindelijke intern begeleider geworden. 

Binnen die functie had ik veel taken die gericht waren op begeleiding, coaching & training van leerlingen en collega’s. Bij Opnij kan ik dit blijven doen en doorgroeien in het voortgezet onderwijs. Met behulp van de executieve functies kan iedereen, ongeacht zijn leeftijd, zijn functioneren verbeteren. Naast Opnij werk ik ook als begeleider van zij-instromers in het basisonderwijs. Een afwisselende combinatie binnen alle leeftijdscategorieën.

Terry Opnij

Terry Severien

EF-Coach • trainer

Mijn naam is Terry Severien en ik ben sinds 2021 werkzaam bij Opnij. Ik vind het leuk om samen met de leerlingen te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De executieve functies kunnen ervoor zorgen dat leerlingen meer uit hun school kunnen halen en met meer plezier naar school gaan.

Het is fijn om de leerlingen iets mee te geven waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Het werken met deze doelgroep geeft mij veel voldoening en energie. Binnen Onderwijscentrum Opnij werk ik als EF-Trainer en Ambulant begeleider. Hierbij vind ik het belangrijk dat iedere leerling zich op zijn eigen manier kan ontwikkelen.

Bart Opnij

Bart Ruwaard

EF-huiswerkbegeleider • facilitaire dienst.


Mijn naam is Bart Ruwaard en ik ben sinds augustus 2021 werkzaam voor Opnij. Mijn passie om met kinderen te werken kwam al vroeg tot uiting. Vanaf mijn 14e geef ik wekelijks voetbaltraining aan kinderen en dit geeft mij erg veel plezier en voldoening. Mede hierdoor wist ik het zeker: Ik wil later met kinderen werken.

Binnen Opnij ben ik erachter gekomen dat het ontwikkelen van de executieve functies enorm belangrijk is voor een leerling. Samen met het team van huiswerkbegeleiders proberen wij dit op een gestructureerde manier over te brengen op de leerlingen. Ik haal hier heel veel positieve energie uit wat ik ook weer graag wil doorgeven aan de leerlingen. Naast de huiswerkbegeleiding geef ik ook extra ondersteuning in begrijpend lezen en rekenen op basisscholen. Dit alles uitgaande van de executieve functies.

Teamfoto Opnij

Julius van der Horst

EF-Coach • EF-HWB coördinator

 

Mijn naam is Julius van der Horst en Ik werk sinds eind 2020 bij Opnij.

Ik ben bezig met een opleiding tot Zijnsgeoriënteerd therapeut. Deze sluit erg goed aan bij mijn werkzaamheden bij Opnij.

Ik ben zelf behoorlijk vastgelopen op de middelbare school. Achteraf gezien hebben mijn (toen niet al te sterke) executieve functies hier een groot aandeel in gehad. Mede hierdoor vind ik het erg leuk om leerlingen in de EF te ondersteunen. Ik word heel blij van het zoeken naar en verhelderen van de intrinsieke motivatie van leerlingen. Van hieruit kunnen leerlingen weer zelf leiderschap nemen in hun leerproces.