Onderwijscentrum Opnij is STAP Opleider - Onderwijscentrum Opnij
Selecteer een pagina

STAP Opleider

Onderwijscentrum Opnij is erkend opleider voor het STAP register.

De volgende opleidingen van Onderwijscentrum Opnij zijn opgenomen in het STAP-register:

 • Train de EF coach

 • Train de EF Trainer

Je schrijft je eerst in op één van bovengenoemde opleidingen. Na inschrijving op één van deze opleidingen ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee kun je STAP-budget aanvragen.

 

Hoeveel STAP-budget kan ik krijgen?

Met het STAP-budget kunnen werkenden en werkzoekenden in Nederland tot een bedrag van € 1.000 subsidie per jaar aanvragen voor het volgen van een opleiding.

Wil je in aanmerking komen voor het STAP-budget, dan gelden de volgende voorwaarden:

 • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
 • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
 • Je woont in Nederland.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt het STAP-budget wel combineren met het Levenlanglerenkrediet.
 • Je ontvangt voor die kosten van je opleiding waarvoor je STAP-budget aanvraagt, nu of later geen bijdrage van iemand anders dan UWV.
 • Het startmoment van je opleiding ligt minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
 • Om je recht op STAP-budget te behouden, moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd. Is dit niet het geval, dan kan UWV besluiten de subsidie bij je terug te vorderen.
 • Je kunt per jaar voor één opleiding STAP-budget aanvragen. Het is niet mogelijk om meerdere opleidingen met STAP-subsidie te volgen.

Kijk voor alle voorwaarden op stapuwv.nl.

 

Hoe kun je STAP-budget aanvragen?

Meld je aan via het aanmeldformulier van de opleiding van jouw keuze.
In het aanmeldformulier wordt gevraagd of je het STAP-aanmeldingsbewijs via mail wilt ontvangen. Vink dit aan. Je krijgt dan het STAP-aanmeldingsbewijs bij de bevestiging van jouw inschrijving van ons via mail toegezonden.

 

 

Als je het STAP-aanmeldingsbewijs van ons ontvangen hebt
Zodra wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs, dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen.

Vul het STAP-aanmeldingsbewijs helemaal in (inclusief studentnummer dat je van ons krijgt) en sla het ingevulde formulier op jouw computer op. Dit formulier moet je tijdens het aanmeldingsproces uploaden. De gegevens op het formulier moeten exact overeenkomen met de gegevens die je invult in het online aanvraagsysteem. Een niet goed of niet volledig ingevuld formulier wordt afgewezen.

STAP-budget aanvragen bij UWV
Ga naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Let op: je hebt je dus eerst ingeschreven bij een opleiding van Onderwijscentrum Opnij en van ons het STAP-aanmeldbewijs ontvangen. Daarna heb je het formulier aangevuld met jouw gegevens. Je vraagt dan STAP-budget aan bij UWV. Je ontvangt van UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.

Iedere 2 maanden van een jaar start er een nieuw aanvraagtijdvak. Op de volgende dagen gaat om 10 uur ‘s ochtends het portaal open:

 • 1 mei 2023
 • 3 juli 2023
 • 4 september 2023
 • 1 november 2023

Het budget is elke ronde snel op en helaas is er niet voldoende budget voor alle aanvragers. Zorg dus dat je voor 10 uur klaar zit, met het ingevulde STAP-formulier en jouw Digi-D inlogcodes.

Onderwijscentrum Opnij verrekent het STAP-budget
Onderwijscentrum Opnij krijgt het STAP-budget uitgekeerd en verrekent dit met de opleidingskosten.