Ouders leerling - Onderwijscentrum Opnij
Selecteer een pagina

Informatie voor ouders

Advies voor ouders

 

Het is niet makkelijk om je kind te zien worstelen met school. Iedere ouder gunt hun kinderen tenslotte het beste. Wij helpen hier graag bij door onze expertise te delen en over te dragen. Zo kunnen we o.a. ondersteuning bieden door middel van begeleiding, coaching en trainingen.

Resultaatgericht

Uit onderzoek blijkt dat een actieve bijdrage van de ouders resulteert in het beter presteren van je kind op school. Door je kind actief te helpen met huiswerk kun je subtiel bijdragen aan de schoolprestaties. Met onze expertise en ruime ervaring kunnen we helpen bij de begeleiding.

Praktisch

Omdat we weten hoeveel er al op het bordje van ouders ligt spelen we in op de vraag: Hoe kan ik mijn kind het beste helpen? We hanteren hierbij de methode van de Executieve Functies (EF) en geven concrete tips over toepassingen in de praktijk.

Workshops voor ouders

Pubers & Executieve functies

Pubers zijn een geval apart, het puberbrein is tijdelijk uit balans en dit heeft invloed op hun gedrag. Deze workshop biedt inzicht in de Executieve Functies, hoe dit werkt t.o.v. het puberbrein en hoe je ze kunt herkennen en versterken.

Na de workshop kun je de handvatten direct in de praktijk toepassen. 

Effectief helpen met huiswerk

Door je kind actief te helpen met huiswerk kun je subtiel bijdragen aan de schoolprestaties. Huiswerk blijft een vak apart, hoe kun je je kind hier het beste mee helpen? 

Deze workshop biedt handvatten om je kind effectief te helpen met huiswerk. Je leert de beste leerstrategieën per vak en hoe je het beste kunt begeleiden d.m.v. praktijkvoorbeelden.

Na de workshop kun je de handvatten direct toepassen.