Training tot JEF-Trainer (PO) - Onderwijscentrum Opnij
Selecteer een pagina

Training tot JEF-Trainer (PO)

De stap van het basisonderwijs naar een middelbare school is erg groot: nieuwe klasgenoten, nadere docenten, meer vakken en daarbovenop een hoop meer huiswerk. Dat vraagt om andere vaardigheden. Want hoe krijg je al je huiswerk af, leer je voor vier toetsen tegelijk en heb je ook nog ruimte om te ontspannen? 

Omdat dit voor veel leerlingen lastig is, biedt Onderwijscentrum Opnij de JEF Training in groep 8 aan.

Waarom de JEF Training?

  • De leerlingen gaan in de training concreet aan de slag met een goede voorbereiding voor een flitsende start op het VO door te leren plannen, leerstrategieën te leren en ze krijgen vele tips om efficiënt te leren leren.
  • De opzet van de lessen zijn vanuit de praktijkervaring opgesteld en dus eenvoudig toe te passen.
  • Het gebruik van de EF Planagenda en werkboek “In topvorm met JEF” sluit naadloos aan en is onderdeel van de training.
  • Door het volgen van de JEF Training, ontwikkelen leerlingen het zelfvertrouwen en de vaardigheden die ze nodig hebben om met een vliegende start in de brugklas te beginnen.

Als Jef Trainer kun je na het volgen van deze driedaagse training zelf de JEF Training geven aan leerlingen uit groep 8.

Je gaat aan de slag met het werkboek “JEF Training” ( bestaande uit 8 lessen) en de EF Planagenda en krijg je handvatten, lesopzetten, lespresentaties, verschillende bruikbare werkvormen en downloads via ons LessonUp kanaal.

Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de methode in ‘Topvorm met JEF’.

Deze methode bestaat uit 20 lessen.

Hierna ben je gecertificeerd JEF Trainer en maak je deel uit van de JEF Trainersgroep. Ieder jaar kun je je licentie verlengen. Ieder jaar kun je je licentie verlengen.

Voor meer info, mail naar: info@opnij.nu