Workshops - Onderwijscentrum Opnij

Workshops

Introductie Executieve Functies in de onderwijspraktijk voor professionals

Het versterken van Executieve Functies (EF) is cruciaal voor het succes van een scholier. Wij bieden workshops aan docenten en mentoren om alles te leren over de EF-aanpak. Wat zíjn Executieve Functies dan eigenlijk? En wat kan je ermee in een mentorgroep? 

In ruim twee uur tijd wordt alles duidelijk. In de workshops leren we om niet alleen de zwakke Executieve Functies van hun leerlingen te detecteren, maar ook te versterken. 

Denk hierbij aan:

  • het plannen van toetsen
  • taakgericht werken
  • het regulieren van emoties, 
  • het leren van fouten. 

Het zijn de bouwstenen voor een goed resultaat, op school, maar ook in het verdere leven. Aansluitend op de introductieworkshop bieden wij verschillende trainingen om de stof verder te implementeren.

Het doel van de introductieworkshop

Deelnemers weten wat executieve functies zijn. Ze weten niet alleen hoe ze erachter komen welke zwak zijn bij hun leerlingen, maar ook hoe ze als docent of mentor hier verandering in kunnen brengen. Hiermee vergroten we samen de zelfstandigheid van de leerlingen en kunnen zij regisseur worden van hun eigen leren.

De opzet

De workshop bestaat uit twee delen. In deel 1 komt alles over Executieve functies aanbod. In deel 2 wordt er gekeken naar de toepassing in de praktijk. 

Wij werken op maat en stemmen de workshop dus graag af op specifieke vragen vanuit de school. Zo sluit de inhoud goed aan bij de wensen en weten we zeker dat de implementatie in de praktijk een succes wordt.