Wij helpen jongeren beter leren - Onderwijscentrum Opnij
Selecteer een pagina

Bij Onderwijscentrum Opnij ondersteunen wij jongeren die vastlopen op school. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning aan de professionals om hen heen. Dit doen wij aan de hand van Executieve Functies.

Executieve Functies zijn vaardigheden die mensen nodig hebben om taken effectief uit te voeren en problemen op te lossen. Deze vaardigheden leren we al van jongs af aan. Deze functies zijn aansturend en controlerend voor je hele doen en laten. Ze beïnvloeden je gedrag en je leren. Die aansturing gebeurt grotendeels onbewust. 

De ontwikkeling van de Executieve Functies vindt plaats in onze hersenen. Tijdens de puberteit zijn deze nog enorm in ontwikkeling, waardoor heel veel dingen nog niet altijd lukken. Aan de andere kant is de puberteit ook de juiste tijd om deze functies te ontwikkelen en hier meer over te leren, juist omdat je hersenen aan het ontwikkelen zijn.

‘Hoe kan ik nu concreet mijn zwakkere Executieve Functies versterken?’ Deze vraag hebben wij vaak gekregen bij Opnij en wordt nu ook nog regelmatig gesteld. 

Onze producten zijn het antwoord op die vraag! Het werkboek, de planagenda en dagplanner helpen je met het ontwikkelen van deze vaardigheden. Neem een kijkje op deze site en schroom niet ons te contacten als je vragen hebt!